schoenendozen controleren

Tijdens de verwerkingsperiode in januari kunnen we altijd vrijwilligers gebruiken bij het verzendklaar maken van de dozen. Voordat de dozen verpakt worden in exportdozen worden ze gecontroleerd. Zo weten we zeker dat alle spullen in een doos geschikt zijn voor het kind dat de schoenendoos zal ontvangen en dat alle dozen gelijkwaardig gevuld zijn. De kinderen die een schoenendoos ontvangen hebben vaak nog nooit een cadeau gekregen. Nadat jij de doos hebt gecontroleerd en gesloten, zal de eerstvolgende die de doos opent een kind in Togo zijn. Wat een vreugde als de doos dan door jou goed nagekeken en gevuld is!

Elk jaar controleren we ca. 8000 schoendozen. Daar hebben we dus altijd veel hulp voor nodig. Wil je graag komen helpen? Volg dan zeker het nieuws op onze pagina over de verwerkingsperiode  of neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Helpen in ons magazijntje

Doorheen het jaar verzamelen en sorteren we al het materiaal dat binnenkomt in ons magazijntje. Ook kijken we er in het voorjaar over een periode van enkele weken een 1000-tal dozen na.

Wil je graag eens mee komen helpen doorheen het jaar, laat het ons dan gerust even weten.

 

bijvulmateriaal verzamelen

Om schoenendozen te kunnen bijvullen hebben we veel materiaal nodig. Denk hierbij aan speelgoed, kleding, schoolspullen en toiletartikelen. Dit kan je doen door rond te kijken bij je thuis of door een oproep te doen bij familie, vrienden, collega's of via sociale media.

Wil je graag weten wat we allemaal kunnen gebruiken? Kijk dan even in bijgevoegd document. Heb je nog andere spullen waarvan je denkt dat we ze kunnen gebruiken, neem dan even contact met ons op.

 

Lijst Bijvulmateriaal
PDF – 105,6 KB 270 downloads

bijvulmateriaal maken

Ga je graag creatief aan de slag? Ook zelfgemaakte spulletjes zijn welkom als bijvulmateriaal. Sommigen breien, andere haken of naaien... Hierbij geven we een lijstje ter inspiratie

  • linnen tassen
  • gehaakte of genaaide pennentasjes of knikkerzakjes (momenteel genoeg)
  • barbiekleertjes
  • kralenkettingen
  • kleine popjes of knuffels
  • ...

 

Denk er steeds aan dat alles samen met nog andere spullen in een schoenendoos moet passen en het dus niet te dik of te groot mag zijn. Twijfel je ergens over? Aarzel dan zeker niet om met ons contact op te nemen.

 

doneren

Een donatie is altijd welkom. Hiermee kunnen we materiaal aanschaffen om de dozen bij te vullen. Overmaken kan naar GAiN (Stichting Global Aid Network Holland): NL83INGB0000334243 o.v.v. VC-Duffel.

 

vul een schoenendoos

Zonder gevulde schoenendozen is er natuurlijk ook geen Verwerkingscentrum nodig. Wil je graag zelf een of meerdere dozen vullen, neem dan een kijkje op de website van de Schoenendoosactie. Hierop vind je alle informatie die je nodig hebt.